HockeyNews
PLUS

Nyförvärvet: ”Trodde att jag skulle spela mer”

(4499) Julius Junttila
Bildbyrån

Publicerad: 19 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Han värvades för att bidra med poäng, men i 4–0 förlusten mot HV71 var Julius Junttila uppsatt som extraforward. En sits han inte är helt nöjd med. 

– Det är aldrig lätt att komma till ett lag när de redan har sina linor, säger han till HockeyNews.se.

Växjös nye forward Julius Junttila har fått en minst sagt tung start på säsongen. Ifjol snittade han en poäng per match i den finska ligan vilket gav honom KHL-kontrakt, men redan efter fem matcher tvingades han lämna Sibir Novosibirsk. 

Han värvades till Växjö, men starten i sin nya klubb har inte heller blivit vad han önskade, och i Smålandsderbyt under torsdagen var finländaren uppsatt som extraforward. 

– Säsongen startade inte som jag ville i Ryssland, och sen när jag fick chansen här trodde jag att jag skulle spela mer och bättre, men så blev det inte. Jag måste jobba hårdare för att tränarna ska ge mig chansen, säger han missnöjt.

Hur frustrerande är det att sitta bredvid när man kommer till ett nytt lag?

– Såklart är det frustrerande, alla vill spela. Det är aldrig lätt, jag måste bara jobba hårdare och förtjäna fler byten, säger han och fortsätter:

– Jag har haft några bra matcher, men det är aldrig lätt att komma till ett lag när de redan har sina linor. Såklart måste du förtjäna din plats i laget. Det är tufft, det är det. 

Han menar att mycket beror på det brustna självförtroendet. 

– Om jag skulle göra några poäng eller mål, skulle förhoppningsvis produktionen komma. Det är alltid enklare när man har självförtroende. Jag har haft några bra chanser, utan att göra mål. Det är klart att det tar på självförtroendet, säger han.

I och med succésäsongen ifjol fick han chansen i de finska lejonen under OS, men med tanke på den minskade istiden i år lär han inte vara aktuell för en ny landslagsuttagning. 

– Det är klart att de inte kommer välja mig om jag spelar såhär lite, så är det. Men som jag sa, jag måste förtjäna mina byten och om jag spelar bättre så kan jag börja fundera på landslaget, men just nu så får jag lägga det åt sidan och försöka fokusera på att spela mer, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!